Πώς η Apple κατάφερε να σαμποτάρει την Google αφήνοντας την πίσω στα tablets

Το 2007, μόλις λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση του πρώτου iPhone, η Google έφτιαξε ένα δικό της λειτουργικό. iPhone και Android κυκλοφόρησαν σχεδόν ταυτόχρονα στην αγορά. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς η Google απάντησε τόσο γρήγορα στο iPhone?
Η απάντηση είναι απλή. Την εποχή που η Apple δημιουργούσε το iPhone, ο πρόεδρος της Google Eric Schmidt ήταν και μέρος του διοικητικού συμβουλίου της Apple, με αποτέλεσμα να έχει πρόσβαση στη συσκευή και το λειτουργικό στα κεντρικά γραφεία της Apple στο Cupertino.
Στο iPad όμως η Google άργησε να απαντήσει. Τί συναίβει σε αυτή την περίπτωση? Τί άλλαξε αφού ο πρόεδρος της Google Eric Schmidt συνέχισε να είναι μέλος του συμβουλίου της Apple και το 2008-2009? Ο Steve Jobs είχε μάθει από το λάθος του παρελθόντος και έτσι κράτησε το iPad μακριά από τον Eric Schmidt και γενικά ήταν τότε το καλύτερο κρυμμένο μυστικό του. Ελάχιστοι γνωρίζαν την ύπαρξη του iPad. Ο Eric Schmidt έμαθε για το iPad μαζί με το ευρύ κοινό, όταν η συσκευή ανακοινώθηκε επίσημα.
Η Google έχει άσχημο ιστορικό σε θέματα αντιγραφής πνευματικής ιδιοκτησίας, έχοντας το χειρότερο ρεκόρ για παραβιάσεις από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη εταιρεία στην Αμερική.
Παράθεση από σχετικό άρθρο της ιστοσελίδας cultofmac.com:
“It’s hard to imagine that Google’s chairman could so comfortably steal from personal friends and colleagues, and companies that he and Google have been so close to in the past. But as Gizmodo notes, this helps explain why Google has the worst property infringement record of any major American corporation, and why so many companies are suing it for intellectual property infringement.”
Ίσως έτσι να εξηγείται γιατί η Apple απέσυρε το Google Maps και το ΥοuTube της Google από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές στο λειτουργικό της.