Είναι αυτή η μπαταρία της νέας συσκευής iPhone?

Καθώς η ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου iPhone πλησιάζει, όλο και περισσότερα κομμάτια της συσκευής ή ακόμα και ολόκληρη η συσκευή, διαρρέουν καθημερινά στη δημοσιότητα.
Σήμερα, ο ιστότοπος 9to5mac.com δημοσίευσε φωτογραφίες από την μπαταρία που αναμένεται να τοποθετηθεί στην νέα συσκευή. Οι νέες μπαταρίες διαθέτουν ικανότητα μεγαλύτερης διάρκειας από των προηγούμενων. Αυτή η νέα μπαταρία διαθέτει 1440 mAh, μεγαλύτερη δηλαδή από την 1430 mAh του 4S και την 1420 mAh του iPhone 4, σύμφωνα με τον τεχνικό iPhone του iFixYouri, ο οποίος εξέτασε λεπτομερώς τις φωτογραφίες της μπαταρίας.
Επιπλέον, η νέα μπαταρία διαθέτει και μεγαλύτερη ισχύ της τάξεως του 3.8. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι λίγο παραπάνω από το 3.7 των iPhone 4S και iPhone 4. η νέα μπαταρία έχει επίσης μεγαλύτερη μέτρηση και στην κατά ώρα απόδοση της με 5.45 wHr, μέγεθος το οποίο έχει μεγάλη διαφορά από το 5.25 και 5.3 των iPhone 4 και 4S, αντίστοιχα.
Σύμφωνα με την ετικέτα της μπαταρίας η ημερομηνία παραγωγής της είναι από τον Ιούνιο του 2012. Ωστόσο εάν λάβουμε υπόψη μας όλα όσα έχουν δημοσιευθεί σχετικά με τις δυνατότητες της νέας συσκευής θα πρέπει να σταθούμε σε ένα χαρακτηριστικό και αυτό είναι η LTE συνδεσιμότητα της συσκευής. Αυτή η τεχνολογία απαιτεί μεγάλη ισχύ από την μπαταρία, γεγονός που δεν το βλέπουμε στα χαρακτηριστικά της μπαταρίας που βγήκε σήμερα στην δημοσιότητα. Πέραν της πιθανότητας αυτή η μπαταρία να είναι κάποιο ανταλλακτικό εκτός από κάποια συσκευή εκτός του LTE iPhone ή πρόκειται για κάποιο κομμάτι που η Apple απέρριψε τελικά. Το νέο dual-core σύστημα που η Apple πρόκειται να εφαρμόσει στο chip του νέου iPhone είναι αρκετά δυνατό για να μπορεί να τρέξει σύνδεση LTE με την απαραίτητη όμως ισχύ από μια πολύ μεγαλύτερη μπαταρία. Η Apple λοιπόν μπορεί να προχωράει στην χρήση των τελευταίας τεχνολογίας Qualcomm Gobi chips που λειτουργούν με μικρότερες μπαταρίες.