Οι τελευταίες εξελίξεις της δικαστικής διαμάχης μεταξύ Apple και Samsung

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης των στοιχείων της Apple μέσω των οποίων προσπαθεί να αποδείξει τα λεγόμενα της στην δικαστική υπόθεση εναντίων της Samsung, ήρθε και η σειρά της Samsung για να αμυνθεί απέναντι στις κατηγορίες της Apple.
Οι πρώτοι που κάλεσε το δικαστήριο ήταν ο Benjamin Bederson, καθηγητής πληροφορικής στο πανεπιστήμιο του Maryland και ο Adam Bogue από το Mitsubishi Electric Research Lab. Ο Bederson θέλησε να αποδείξει πως κάποιες από τις τεχνολογίες που έχει πατεντάρει η Apple υπήρχαν πριν από το iPhone, παρουσιάζοντας το LaunchTile, μια εφαρμογή για Windows Mobile που αναπτύχθηκε το 2004 και επέτρεπε στον χρήστη το ζουμάρισμα και το ξεζουμάρισμα μεταξύ 36 οθονών, στις οποίες μπορεί να βρίσκονται εφαρμογές, ιστοσελίδες ή άλλες πληροφορίες. Οι συνήγοροι της Apple υποστήριξαν πως το LaunchTile δεν διέθετε το χαρακτηριστικό bounce back και πως ο τρόπος με τον οποίο κάνει zoom διαφέρει από αυτόν του iPhone. Ακολούθησε o Adam Bogue, ο οποίος παρουσίασε το DiamondTouch, έναν table top υπολογιστή ο οποίος διέθετε τεχνολογία παρόμοια με αυτήν του iPhone για να καταλαβαίνει τις κινήσεις του χρήστη αλλά προέβαλε φωτογραφίες κάνοντας χρήση ενός υπολογιστή και ενός προτζέκτορα ο οποίος βρισκόταν επάνω από την επιφάνεια του DiamondTouch. Ο Bogue υποστήριξε πως η τεχνολογία αυτή αναπτύχθηκε το 2001 και παρουσιάστηκε σε κάποιους μηχανικούς της Apple στα κεντρικά της εταιρείας το 2003, οι οποίοι του ζήτησαν να υπογράψει συμφωνητικό με βάση το οποίο δεν υποχρεούνταν να διατηρήσουν μυστικά τα όσα έβλεπαν. Παράλληλα, παρουσίασε και δύο «εφαρμογές» αυτού, υπό τις ονομασίες fractal zoom και tablecloth μέσω των οποίων ήταν εφικτό το zoom in/out κάνοντας χρήση multitouch κινήσεων και η επαναφορά σε περίπτωση που κάποιος κινούταν εκτός των ορίων μιας εικόνας. Οι συνήγοροι της Apple υποστήριξαν πως όταν η συσκευή αυτή παρουσιάστηκε στην εταιρεία δεν έγινε επίδειξη των fractal zoom και tablecloth και πως το δεύτερο λειτουργεί διαφορετικά από το bounce back της ίδιας.
Η μέρα τελείωσε με το δικαστήριο να εξαιρεί από το κατηγορητήριο τρεις συσκευές της Samsung, τα Galaxy Ace και τις international εκδόσεις των Galaxy S και Galaxy S II, με τις αμερικανικές εκδόσεις των δύο τελευταίων να εξακολουθούν να συμπεριλαμβάνονται στην υπόθεση. Σημειώνεται πως η Apple μπορεί να προβεί σε δικαστικές διαμάχες για αυτές τις διεθνείς εκδόσεις μέσω κάποιου άλλου δικαστηρίου εναντίων της θυγατρικής Samsung.