Θα επηρεαστεί η κατασκευαστική σχέση μεταξύ Apple και Samsung από την μεταξύ τους δικαστική διαμάχη?

Η Apple και η Samsung μπορεί να είναι αναγωνιστικές εταιρίες, αλλά έχουν και κατασκευαστική σχέση μεταξύ τους. Η Samsung παρέχει εξαρτήματα για τα iPhone και iPad στην Apple. Πολλοί θα πίστευαν ότι μετά την ήττα της Samsung από την Apple στην πρόσφατη δικαστική διαμάχη τους, οι δύο εταιρείες θα κόβανε κάθε επαγγελματική συναναστροφή. Όμως η αλήθεια είναι ότι η μια εταιρεία χρειάζεται την άλλη. Η Apple χρειάζεται την Samsung για να συνεχίσει να της παρέχει εξαρτήματα για τα iPhone και iPad, το 26% του κόστους του iPhone είναι από τα εξαρτήματα της Samsung, και φυσικά η Samsung χρειάζεται την Apple για να συνεχίσει να βάζει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από την πώληση αυτών των εξαρτημάτων στα ταμεία της.
Πώς είναι όμως εφικτό η Samsung από την μια να είναι εχθρός και από την άλλη συνεργάτης της Apple? Αυτό γίνεται γιατί η δόμηση της εταιρείας είναι χωρισμένη ουσιαστικά στα δύο. Υπάρχει το κατασκευαστικό κομμάτι της Samsung με το δικό της CEO, που έχει πολύ καλές επαφές με την Apple και το επιχειρηματικό κομμάτι που είναι σε διαμάχες με την Apple.
Μετά από την ήττα της Samsung, στα κεντρικά τους γραφεία στην Seoul έγινε συνδιάσκεψη στην οποία απείχαν ο CEO, Kwon Oh-hyun, και ο COO, Jay Y. Lee μιας και δεν είναι υπεύθυνοι για το κατασκευαστικό κομμάτι. Μετά την συνδιάσκεψη έσπευσαν να αναφέρουν πως το συμβόλαιο που έχουν με την Apple για την παροχή εξαρτημάτων δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο από την πρόσφατη διαμάχη.
“The supply contract remains a separate issue from the litigation and there’ll be no change to it going forward.”
Η Samsung κρατώντας ικανοποιημένη την Apple, υπολογίζεται να βάλει στα ταμεία της 13 δισεκατομμύρια δολάρια τον επόμενο χρόνο.