Πως να κάνετε jailbreak στο iOS 6

Όσοι έχετε αναβαθμίσει την iOS συσκευή σας σε iOS 6 και αναρωτιέστε αν μπορείτε να κάνετε jailbreak την, η απάντηση είναι ναι. Όμως μπορείτε να κάνετε μόνο tethered jailbreak, και μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε A4 συσκευές όπως το iPhone 4, το iPhone 3GS και το iPod touch 4th-gen. Untethered jailbreak στο iOS 6 δεν υπάρχει ακόμα για καμία iOS συσκευή, δηλαδή iPhone 4s, iPhone 5, iPad 2, iPad 3 δεν υποστηρίζονται από το παρακάτω jailbreak.

Πώς να κάνετε tethered jailbreak στο iOS 6 για iPhone 4, iPhone 3GS και iPod touch 4th-gen
Βήμα 1: Κάντε αναβάθμιση την συσκευή σας στο iOS 6 ακολουθώντας τον οδηγό εδώ και στη συνέχεια κατεβάστε κάπου στον υπολογίστη σας το iOS 6 IPSW
Βήμα 2: Αφού έγινε η εγκατάσταση της iOS 6,βάλτε την συσκευή σας σε DFU mode (η συσκευή πρέπει να είναι συνδεδεμένη στο PC).
Βήμα 3: Κατεβάστε την τελευταία έκδοση RedSn0w (0.9.13dev4
Βήμα 4: Τρέξτε το RedSn0w (σαν administrator) και πηγαίνετε Extras > Select IPSW και βρείτε την iOS 6 IPSW που έχετε κατεβάσει στον υπολογιστή σας στο Βήμα 1.

Βήμα 5: Πηγαίνετε πίσω και πατήστε Jailbreak και στην επόμενη σελίδα βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Install SSH είναι επιλεγμένη. Πατήστε Next.
Βήμα 6: Η διαδικασία συνεχίζει μόνη της και θα δείτε ένα μήνυμα όπου σας προειδοποιεί ότι το jailbreak είναι tethered.
Βήμα 7: Μόλις τελειώσει το jailbreak και ανοίξει η συσκευή σας,θα πρέπει να κάνετε το γνωστό Just Boot για να λειτουργήσει η συσκευή σας. Για να γίνει αυτό βάλτε την συσκευή σας σε DFU Mode και στη συνέχεια πηγαίνετε στο RedSn0w και στο Extras > Just Boot. Θα εμφανιστεί ένας ανανάς στην οθόνη σας και μόλις ανοίξει ξανά κλείστε το RedSn0w.

Εγκατάσταση του Cydia :
Στο σημείο αυτό η iOS συσκευή σας έχει γίνει jailbreak, ωστόσο το Cydia δεν έχει εγκατασταθεί. Για να το εγκαταστήσετε θα πρέπει να το κάνετε install χειροκίνητα ακολουθώντας την διαδικασία παρακάτω.
Βήμα 1: Συνδεθείτε σε ένα WiFi δίκτυο και βρείτε την IP διεύθυνση του δικτύου αυτού,πηγαίνοντας στην συσκευή σας στα Settings > Wi-Fi και πατήστε το βελάκι δίπλα από το δίκτυο. Στην παρακάτω εικόνα η IP είναι η 10.0.1.27.
Βήμα 2: Με τον υπολογιστή σας να είναι στο ίδιο δίκτυο,ανοιξτε την εφαρμογή Terminal (αν έχετε MAC) ή μια αντίστοιχη SSH εφαρμογή όπως το WinSCP για τα Windows.
Βήμα 3: Δώστε την εντολή ssh root@<ΙP διεύθυνση>, όπου <ΙP διεύθυνση> : η διεύθυνση από το βήμα 1. Πχ με IP:10.0.1.27 πρέπει να δώσετε την εξής εντολή: ssh root@10.0.1.27
Βήμα 4: Λίγο μετά θας σας ζητήσει password. Δώστε: alpine
Βήμα 5: Μόλις συνδεθείτε επιτυχώς,δώστε την παρακάτω ακριβώς εντολή:
wget -q -O /tmp/cyinstall.sh http://downloads.kr1sis.net/cyinstall.sh && chmod 755 /tmp/cyinstall.sh && /tmp/cyinstall.sh

Βήμα 5: Μετά από λίγο η iOS συσκευή σας θα κάνει reboot και μόλις ξεκινήσει θα δείτε το εικονίδιο του Cydia. Αυτό ήταν.