Το iPhone 5 έχει την καλύτερη οθόνη σε smartphone

Σύμφωνα την DisplayMate, το iPhone 5 έχει την καλύτερη οθόνη σε smartphone. Σε σχετική αναφορά που κυκλοφόρησε, συγκρίνει εκτενώς την οθόνη του iPhone 5,του Samsung Galaxy S3 και του iPhone 4 και βγάζει ως συμπέρασμα τελικά ότι το iPhone 5 έχει την καλύτερη οθόνη.
Σε δοκιμές που πραγματοποίησαν, βρήκαν ότι το iPhone 4 έχει 52% περισσότερες αντανακλάσεις από ότι στο iPhone 5, το οποίο με τη σειρά του έχει 57% υψηλότερη αντίθεση από το 4. Όσον αφορά το Galaxy S3 βρέθηκε ότι έχει την μισή από την φωτεινότητα του iPhone 5 λόγω της OLED οθόνης.
“Σύμφωνα με τις εκτεταμένες μετρήσεις μας στο εργαστήριο,το iPhone 5 έχει μια οθόνη πραγματικά αριστούργημα – δεν είναι τέλεια και υπάρχει πολύς χώρος για βελτίωση, ωστόσο είναι η καλύτερη οθόνη σε smartphone που έχουμε δει ποτέ βάση των δοκιμών μας.Πιο συγκεκριμένα αποτελεί σημαντική βελτίωση σε σχέση με του iPhone 4,με αρκετά μικρότερες αντανακλάσεις στην οθόνη,αρκετά υψηλότερη αντίθεση εικόνας και ανάγνωσης της οθόνης σε υψηλό φωτισμό περιβάλλοντος (το υψηλότερο που έχουμε μετρήσει ποτέ), και βελτιωμένη και ακριβής γκάμα χρωμάτων που προσφέρει πολύ σωστά χρώματα και πολύ καλή ποιότητα εικόνας.Ενώ δεν είναι τοσό ακριβής όσο του νέου iPad,είναι ίσως πιο ακριβής από οποιαδήποτε άλλη οθόνη που διαθέτετε (ακόμα και από την HDTV), εκτός αν έχεις το νέο iPad.”