Το iPhone 5S είναι πραγματικά το καλύτερο iPhone μέχρι σήμερα

Τα iPhone 5S και iPhone 5C κυκλοφόρησαν τον προηγούμενο μήνα αγγίζοντας τα 9 εκατομμύρια πωλήσεις, με το iPhone 5S να αποδεικνύεται περισσότερο δημοφιλές από το πιο φτηνό iPhone 5C. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε...

...τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του iPhone 5S για να δούμε αν τελικά αξίζει όλη αυτή τη «φασαρία» που έχει γίνει με την έλευσή του.

Ας δούμε εν τάχει τα κυριότερα από τα νέα χαρακτηριστικά του iPhone 5S. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων (Touch ID Sensor), o ισχυρός 64-bit επεξεργαστής Α7, ο motion coprocessor M7, το βελτιωμένο σύστημα κάμερας και η σχεδίαση αιχμής που φέρει, είναι από τους λόγους που κάνουν πολλούς να επιθυμούν την απόκτησή του.

Όπως και στο iPhone 5, έτσι και το iPhone 5S έρχεται με γυάλινη πρόσοψη και αλουμινένιο πίσω μέρος, ζυγίζοντας μόλις 112 γραμμάρια. Η multitouch οθόνη των 4 ιντσών με ανάλυση 1136x640 pixel και 326 pixel ανά ίντσα, δίνει μία δυναμική στο νέο μοντέλο της Apple. Κάτω από την οθόνη βρίσκεται το Home Button με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID. Στο πάνω μέρος υπάρχει ένα κουμπί για sleep/wake mode ενώ στα αριστερά υπάρχουν τα κουμπιά αυξομείωσης της έντασης και silent switch.

Με λίγα λόγια, το iPhone 5S εξωτερικά είναι ίδιο με τον προκάτοχό του iPhone 5. Η διαφορά έγινε με τους τρεις νέους χρωματισμούς που έκαναν την εμφάνισή τους, το Γκρι (Space Gray), Ασημί και Χρυσό. Το Γκρι είναι πιο απαλή έκδοση του Μαύρου iPhone 5, το Ασημί φέρνει πολύ στο προηγούμενο Λευκό χρωματισμό και το Χρυσό iPhone 5S έχει την απόχρωση «σαμπάνιας».

Μαζί με τη συσκευή έρχεται και μία σειρά από αξεσουάρ. Πιο συγκεκριμένα, παρέχονται ακουστικά «ψείρες» με ενσωματωμένο μικρόφωνο και κουμπιά ελέγχου, καλώδιο USB, φορτιστής πρίζας και αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης.