Το κόστος του iPhone 4S είναι $188 δολάρια

Η παραγωγή του iPhone 4S κοστίζει περίπου $188 στην Apple όσον αφορά το καθαρό κόστος των υλικών που χρησιμοποιούνται σύμφωνα με ανάλυση του iSuppli.

O αριθμός αυτός απευθύνεται για το μοντέλο των 16GB ενώ για το μοντέλο των 32GB το κόστος ανεβαίνει στα $207 και για τα 64GB στα $245. Οι τιμές αυτές συνάδουν γενικότερα με το κόστους του iPhone 4 που η ίδια εταιρεία έβγαλε πέρσι.

Μερικές παρατηρήσεις που προκύπτουν από την ανάλυση του iSuppli αφορούν:

- Το τσιπ ακύρωσης θορύβου που υπήρχε στο iPhone 4 δεν υφίσταται πια στο iPhone 4S. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι η τεχνολογία έχει ενσωματωθεί στον επεξεργαστή Α5. Το iSuppli εκτιμά ότι ο A5 που κατασκευάζεται από τη Samsung κοστίζει περίπου $15

- Η Apple χρησιμοποιεί διαφορετικές μνήμες για το iPhone 4S. Για παράδειγμα το iFixit είχε βγει μνήμη flash από την Toshiba ενώ το iSuppli από την Hunix. Είναι γνωστό, βέβαια, ότι η Apple χρησιμοποιεί διάφορους προμηθευτές για τα υλικά στα προϊόντα της.

- Το iSuppli δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει το εξάρτημα της κάμερας αφού αυτό δεν περιείχε καμία πληροφορία πάνω της. Σε αντίστοιχο teardown της Chipworks είχε αναφερθεί ότι η κάμερα κατασκευάζεται από τη Sony ωστόσο δεν είναι γνωστό εάν και εδώ η παραγωγή μοιράζεται με άλλους κατασκευαστές όπως η OmniVision.