Αποχώρησε από την Apple ο Henri Lamiraux μετά από 23 χρόνια

Αποχώρησε από την Apple ο Henri Lamiraux μετά από 23 χρόνια

Ο Henri Lamiraux αποχώρησε από την Apple μετά από 23 χρόνια προσφοράς. Πρόκειται για τον τέως πλέον αντιπρόεδρο του τμήματος iOS Engineering της Apple και υπεύθυνο για το λειτουργικό σύστημα iOS για το iPhone, iPad, iPod Touch. Η πληροφορία προέκυψε από δική του δήλωση στο προφίλ που διατηρεί στο LinkdeIn και από το 9to5Mac.

O Henri Lamiraux ξεκίνησε το ταξίδι του στην Apple πριν 23 χρόνια όταν και προσλήφθηκε από την αμερικάνικη εταιρία ως μηχανικός λογισμικού Mac. Έπειτα από δύο δεκαετίες ανέλαβε τη διαχείριση του τμήματος Mac software engineering και έγινε διευθυντής του τμήματος iOS software engineering. Το 2005 ο Lamiraux πήρε "μεταγραφή" για το τμήμα του iOS ως ένας από τους κύριους μηχανικούς λογισμικού για  το επερχόμενο τότε iPhone project.

Η αποχώρησή του έλαβε χώρα δύο βδομάδες νωρίτερα και έκλεισε την πολυετή θητεία του σε καίριες θέσεις της Apple με την κυκλοφορία του iOS 7.0.3. Απομένει λοιπόν να δούμε κατά πόσο αυτό το γεγονός θα επηρεάσει έστω και στο ελάχιστο τη λειτουργία και την ποιότητα του λογισμικού της Apple. 

 

Πηγή