Η Google ξεκινάει πόλεμο με την Apple

Η Google ετοιμάζεται να ξεκινήσει πόλεμο με την Apple, καθώς μέσω της νέας θυγατρικής της, της Motorola, κατηγορεί την Apple για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.
H Motorola κατονόμασε 7 πατέντες, οι οποίες ισχυρίζεται ότι έχουν παραβιαστεί από τις iOS συσκευές και ζητά να απαγορευθεί η εισαγωγή κάθε συσκευής με λογισμικό iOS, συμπεριλαμβανομένων των iPhones, iPods, και iPads.
Επίσης, η Motorola υποστηρίζει ότι το ένα από τα επτά διπλώματα ευρεσιτεχνίας παραβιάζεται από κάθε υπολογιστή Mac, ειδικά τον Mac Pro, το iMac, το Mac mini, το MacBook Pro και το MacBook Air, ενώ επικεντρώνεται και στη λειτουργία του iMessage.
Η Motorola ζητά μόνιμη εντολή αποκλεισμού για τα προϊόντα που κατασκευάζονται από την Apple. Εξαιρείται η είσοδος στις ΗΠΑ των συσκευών ασύρματης επικοινωνίας, φορητής μουσικής και επεξεργασίας δεδομένων, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, και στοιχεία τους που παραβιάζουν μία ή περισσότερες αξιώσεις των επτά διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Τέλος, η Motorola επιδιώκει να διακοπεό κάθε διαφήμιση, διανομή ή πώληση των iOS και Mac προϊόντων που εισάγονται στις ΗΠΑ.