Η Quantas Air αντικαθιστά τα εταιρικά BlackBerry με iPhone και εξοπλίζει τα Αεροσκάφη της με iPad

H Αυστραλιανή αεροπορική εταιρία Qunatas ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών άλλων αεροπορικών εταιριών προχωράει στην αντικατάσταση του παραδοσιακού συστήματος ψυχαγωγίας των αεροσκαφών με ταμπλέτες. Από τα τέλη του 2012, επιλεγμένα αεροσκάφη της σειράς Boeing 767 θα εξοπλιστούν με iPad σε κάθε θέση. Η Quantas αναφέρει ότι σε ένα αεροσκάφος έχουν ήδη τοποθετηθεί τα iPad και θα επεκταθεί κυρίως στις πτήσεις εσωτερικού της ανατολικής ακτής και πτήσεων προς το Περθ.
Όπως και με τις Scoot και Alitalia, η Quantas κάνει την αλλαγή εν μέρη για έναν πολύ σημαντικό λόγο: την εξοικονόμηση καυσίμων. Τα συστήματα ψυχαγωγίας αεροσκαφών είναι ογκώδη και μειώνοντας το βάρος των αεροσκαφών γίνονται πιο αποτελεσματικά. Προς το παρόν οι περισσότερες εταιρίες αλλάζουν σταδιακά τα συστήματα τους με ταμπλέτες.
Σύμφωνα με αναφορές η Quantas θα σταματήσει επίσης τη χρήση των Blackberry συσκευών αντικαθιστώντας τα με iPhone.
Σύμφωνα με την έκθεση, η Quantas είναι έτοιμη να αλλάξει 1300 BlackBerry συσκευές με το iPhone μετά από έρευνα που έγινε στο προσωπικό της αεροπορικής εταιρίας, ζητώντας να δηλώσουν πιο smartphone προτιμάνε. Τα πληρώματα των αεροσκαφών θα είναι οι πρώτοι που θα χρησιμοποιήσουν τα iPhone, ενώ το προσωπικό θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις δικές τους Android συσκευές αν τις προτιμάνε αντί αυτής της Apple.
Εκπρόσωπος της εταιρείας δηλώνει
“Transition from the BlackBerry to the iPhone is part of Qantas’ broader mobility strategy and, once complete, will result in significant cost savings”.
Η μετάβαση στο iPhone φέρνει στην Qantas κέρδος εκατομμυρίων δολαρίων, όπως επίσης και η διάθεση των iPad στην προσπάθεια να αντικαταστήσει την πολυέξοδη έκδοση έγγραφων εγχειριδίων για τα πιλοτήρια. Η αεροπορική θα προμηθευτεί 2,200 iPad για τους πιλότους της με σκοπό την βελτίωση της επικοινωνίας και την ευκολότερη μετάβαση πληροφοριών καθώς αυτοί θα βρίσκονται σε πτήση. Το 64Gb iPad με δυνατότητα 3G θα παρέχει στην εταιρεία κέρδος ύψους $1.5 εκατομμυρίου περίπου τον χρόνο.