Η Apple μειώνει τις παραγγελίες τσιπ μνήμης από την Samsung

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο φήμες, σύμφωνα με τις οποίες, η Apple μείωσε των αριθμό των παραγγελιών τσιπ μνήμης από την Samsung, που μέχρι τώρα ήταν ο κεντρικός προμηθευτής της Apple στην κατασκευή επεξεργαστών, οθονών και τσιπ μνήμης για iPhone, iPad και iPod.
Επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα Korea Economic Daily, η Apple έβγαλε από την λίστα των προμηθευτών για τσιπ μνήμης την Samsung για την πρώτη παρτίδα του νέου iPhone. Αναφέρεται ότι η εταιρεία διάλεξε να προμηθευτεί τσιπ μνήμης από τις Toshiba, Elpida Memory και SK Hynix. Ωστόσο, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, η Samsung παραμένει στην λίστα ως προμηθευτής για το νέο iPhone.
Διευκρινίστηκε επίσης ότι οι μειωμένες παραγγελίες δεν οφείλονται στην μεταξύ τους δικαστική διαμάχη σχετικά με τις πατέντες και πως η Apple αναζητούσε ήδη νέους προμηθευτές για να καλύψει την ζήτηση. Είναι γεγονός πως με την διάθεση ενός νέου προϊόντος, κάποιες φορές δεν υπάρχει αρκετή διαθεσιμότητα. Ο προμηθευτής Elpida για παράδειγμα πουλάει παραπάνω από τα μισά τσιπ DRAM που κατασκευάζει στην Apple.