Η παρουσίαση του iPhone 5

Στην εκδήλωση της Apple στο Σαν Φραντσίσκο, παρουσιάστηκε το νέο iPhone, το οποίο θα έχει τελικά το όνομα iPhone 5. Είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και γυαλί και πρόκειται για το λεπτότερο smartphone της αγοράς με πάχος μόλις 7.6 χιλιοστά, δηλαδή 18% πιο λεπτό από το iPhone 4S και 20% ελαφρύτερο με βάρος στα 112 γραμμάρια.
Η οθόνη της νέας συσκευής είναι 4 ιντσών, δηλαδή μεγαλύτερη από το προηγούμενο μοντέλο και με ανάλυση 1136x640. Η τεσσάρων ιντσών οθόνη είναι retina με 326 Pixels per inch. Η νέα μεγαλύτερη οθόνη επιτρέπει την παρουσίαση ακόμα μιας σειράς εικονιδίων στην αρχική οθόνη. Πρόκειται για την πιο εξελιγμένη οθόνη σε φορητή συσκευή αυτή τη στιγμή στην αγορά.
Το iPhone 5 διαθέτει επεξεργαστή Α6, ο οποίος είναι δυο φορές ταχύτερος από τον A5. Η συσκευή υποστηρίζει συνδεσιμότητα WiFi στα προτόκολλα a/b/g/n έως 150Mbps και δίκτυα LTE. Επίσης, διαθέτει καλύτερη αυτονομία, μέχρι 8 ώρες ομιλίας σε δίκτυα 3G ή LTE και 10 ώρες browsing μέσω WiFi.
Η κάμερα του νέου smartphone της Apple παραμένει 8 megapixel με οπίσθιο φωτισμό, λεπτότερο φακό και δυνατότητα λήψης φωτογραφιών ανάλυσης 3264x2448. Επιπλέον, προστέθηκε η λειτουργία Panorama ώστε να μπορείτε να απαθανατίσετε μεγαλύτερα τοπία πολύ εύκολα και γρήγορα χωρίς τη χρήση εξωτερικού λογισμικού. Παράλληλα, μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες ενώ είστε σε λειτουργία βίντεο, με βελτιωμένη τεχνολογία σταθεροποίησης και ανίχνευσης προσώπων. Η μπροστινή κάμερα FaceTime υποστηρίζει 720p βίντεο και μέσω 3G με οπίσθιο φωτισμό και ανίχνευση προσώπου.
Όσο αφορά τον ήχο, διαθέτει τρία μικρόφωνα στο κάτω, πίσω και μπροστινό μέρος της συσκευής με βελτιωμένο σχεδιασμό του ηχείου που υποστηρίζει wideband audio.
Το iPhone 5 χρησιμοποιεί το νέο μικρότερο dock connector με την ονομασία Lightning με 8 pins, και μπορεί να τοποθετηθεί και από τις δύο πλευρές και είναι 80 % μικρότερο από τον προηγούμενο.