Η Samsung παραδέχεται ότι η τεχνολογία multitouch των συσκευών της είναι κατώτερη της Apple

Όσο οι δικαστικές διαμάχες μεταξύ Apple και Samsung συνεχίζονται σε διάφορα δικαστήρια ανά τον κόσμο, μια σημαντική εξέλιξη προκάλεσε την έκπληξη ακόμη και των δικαστών στην Ολλανδία.
Όπως γνωρίζουμε η Samsung οφείλει να πληρώσει περίπου $1 δισ. στην Apple για την παραβίαση των πατεντών της, αλλά για να μην της απαγορευτεί η πώληση των συσκευών της στην Ολλανδία προέβει σε μια εντυπωσιακή αλλά και έξυπνη παραδοχή που αποδεικνύει, σύμφωνα με την Κορεάτικη εταιρεία, ότι δεν έχει αντιγράψει την Apple. Συγκεκριμένα, παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι η τεχνολογία multitouch που χρησιμοποιεί στις συσκευές της δεν είναι τόσο καλή όσο αυτή της Apple. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της Samsung, η πατενταρισμένη τεχνολογία multitouch της Apple είναι πολύ πιο εκλεπτυσμένη και ευκολότερο να χρησιμοποιηθεί από τους developers σε σύγκριση με τη δικιά της, ιδιαίτερα στο σημείο που αφορά το πάτημα πολλών εικονικών κουμπιών ταυτόχρονα, άρα είναι προφανές ότι δεν έχουν αντιγράψει την τεχνολογία της Apple.
Αν τελικά η Samsung κερδίσει την υπόθεση, θα είναι μια νίκη ιδιαίτερης σημασίας, μετά από αυτή στο Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με τα Samsung tablets, όπου το δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι δεν είναι τόσο cool όσο το iPad, δεδομένου ότι για να προστατέψει τις συσκευές της αναγκάζεται να παραδεχτεί δημόσια ότι είναι κατώτερες από αυτές του μεγάλου ανταγωνιστή της. Αν η Samsung χάσει την υπόθεση, τότε θα υποστεί μεγάλο πλήγμα στη δραστηριότητα της Samsung στην Ευρώπη, καθώς η Ολλανδία αποτελεί τη βάση της και το κεντρικό σημείο για τη διανομή των προϊόντων της στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, και η Apple ζητά την απαγόρευση πώλησης των συσκευών της Samsung και ανάκληση όλων των συσκευών Galaxy με λειτουργικό σύστημα Android 2.3 ή ανώτερο από τους μεταπωλητές και διανομείς στην Ολλανδία.