Η Ευρωπαϊκή Ένωση βάζει στο σκαμνί την Apple

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησειογραφικο πρακτορειο Bloomberg, η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνη, Viviane Reding ζητά από τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποφασίσουν κατά πόσο η Apple λειτουργεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ένωσης σχετικά με το θέμα της εγγύησης των προϊόντων της. Εάν αποφασισθεί πως η Apple παραπληροφορεί το καταναλωτικό κοινό με τις διαφημίσεις της, τότε η εταιρεία θα βρεθεί στην δύσκολη θέση να ερευνηθεί σε βάθος από όλα τα κράτη-μέλη της Ένωσης προκειμένου να παρθεί οριστική απόφαση για την καθαίρεση της ή όχι από τις αγορές και των 27 κρατών.
Η Apple έχει ήδη αντιμετωπίσει παρόμοια κατηγορία στην Ιταλία. Οι αρχές εκεί αποφάνθηκαν πως η εταιρεία εξαπάτησε τους καταναλωτές και επωφελήθηκε από την πώληση της Apple Care κάλυψης έναντι των $99. Ενώ η κάλυψη εγγύησης δύο ετών είναι κανονισμός για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Apple δεν συμμορφώθηκε με αυτόν τον κανονισμό και τιμωρήθηκε με προσωρινό κλείσιμο των καταστημάτων της αλλά και πρόστιμο της τάξεως του $1.16εκ.
Επίσης, το Bloomberg παραθέτει απόσπασμα από τη σχετική επιστολή που απέστειλε σε όλα τα κράτη-μελή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η επίτροπος Viviane Reding:
“Apple prominently advertised that its products come with a one-year manufacturer warranty but failed to clearly indicate the consumers’ automatic and free-of-cost entitlement to a minimum two-year guarantee under EU law. These are unacceptable marketing practices.”

Τα προϊόντα της Apple που πωλούνται στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνοδεύονται από ένα έτος εγγύηση και μπορεί να επεκταθεί σε δύο χρόνια με την αγορά ενός επιπλέον πακέτου. Για την πώληση των προϊόντων της εταιρείας στην Ιταλία η εταιρεία του Cupertino αναγκάστηκε να τοποθετήσει ειδικά αυτοκόλλητα επάνω στις συσκευασίες.
Η Apple θα ελεγχθεί στον τομέα της εγγύησης. Εξάλλου δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε όλοι μας λίγο έως πολύ αντιμετωπίσει προβλήματα με την συσκευή μας και πάντα ψάχνουμε κάποιον να ρωτήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε και κατά πόσο μας καλύπτει η εγγύηση και πάιε λέγοντας.