Η αναβαθμισμένη κάμερα του νέου iPhone 5S και του νέου iPhone 5C

Η αναβαθμισμένη κάμερα του νέου iPhone 5S και του νέου iPhone 5C

Τα νέα μοντέλα της Apple έρχονται και με νέες, δυναμικές και αναβαθμισμένες κάμερες στο μπροστινό και πίσω μέρος των iPhone 5S και iPhone 5C. Η Apple σχεδίασε νέες κάμερες για τα νέα της μοντέλα.

Στο iPhone 5S, η Apple εισάγει μία νέα, σχεδιασμένη από την ίδια, κάμερα με 15% μεγαλύτερο αισθητήρα που σε συνδυασμό με τον 64-bit επεξεργαστή θα καλύψει κάθε απαίτηση. Η νέα αυτή εξελιγμένη κάμερα, που βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής, διαθέτει σύστημα φακού 5 στοιχείων, διάφραγμα f2.2 και ανάλυση 8 megapixels. Επιπλέον, φέρει διπλό σύστημα LED True Tone flash (Dual LED True Tone flash) με διαφορετικούς χρωματισμούς (white and amber flash) το οποίο προσφέρει πολύ καλό φωτισμό ακόμη και σε δύσκολες φωτιστικές συνθήκες όπως οι εσωτερικοί χώροι. Ακόμη περισσότερες δυνατότητες παρέχει στο χρήστη το εμπλουτισμένο λογισμικό με νέες λειτουργίες όπως η το Burst Mode που επιτρέπει πολλαπλή λήψη φωτογραφιών έως και 10 καρέ/δευτερόλεπτο, το auto image stabilization, το line video zoom που προσφέρει έως και τρεις φορές μεγαλύτερο ζουμ καθώς τραβάτε βίντεο σε Full HD 1920x1080 pixels, το Panorama Mode με 30fps και το slow motion mode με 120 καρέ/δευτερόλεπτο στα 720p.

Στο iPhone 5C, η κάμερα διαθέτει ανάλυση 8 megapixels με διάφραγμα f2.4 και LED flash. Οι λειτουργίες είναι σχεδόν ίδιες με αυτές του iPhone 5S, χωρίς βέβαια να διαθέτει Burst Mode.

Τόσο το iPhone 5S όσο και το iPhone 5C διαθέτουν μία επιπλέον κάμερα στο μπροστινό μέρος της συσκευής, τη λεγόμενη FaceTime Camera. Τα 1.2 megapixels σε συνδυασμό με την 1280x720 pixels HD εγγραφή βίντεο και τον αξιόλογο αισθητήρα οπίσθιου φωτισμού προσφέρουν βιντεοκλήσεις με καλύτερο φωτισμό και υψηλή ποιότητα.