iOS 7 Safari: σημανιτκές αναβαθμίσεις στο Web Browser της Apple

iOS 7 Safari: σημανιτκές αναβαθμίσεις στο Web Browser της Apple

Ο Web Browser της Apple, Safari, δέχθηκε μία σειρά από σημαντικές αναβαθμίσεις στο iOS 7.

Έτσι, ο "νέος" Safari παρέχει νέες δυνατότητες όπως θα δούμε παρακάτω.

- Έξυπνη αναζήτηση (smart search)

Τέρμα πλέον στα δύο διαφορετικά πεδία κειμένου. Το πεδίο πληκτρολόγησης της URL διεύθυνσης και το πεδίο αναζήτησης έχουν γίνει ένα. Έτσι, ότι κι αν γράψετε στο μοναδικό πεδίο κειμένου, είτε θα σας ανακατευθύνει απευθείας στη διεύθυνση που πληκτρολογήσατε είτε θα αναζητήσει στο διαδίκτυο ότι πληκτρολογήσατε.

- Διαχείριση καρτελών (tab management)

Δεν υπάρχει περιορισμός των ανοιχτών καρτελών που θα έχετε ανοιχτές στον web browser. Επιπλέον, όλες οι καρτέλες τοποθετούνται σε κάθετη διάταξη στην κορυφή της οθόνης και μπορείτε εύκολα και γρήγορα να κλείσετε όποια καρτέλα δε χρειάζεστε.

- Ιδιωτική Περιήγηση (private browsing)

Η ιδιωτική περιήγηση είναι πιο εύκολη από ποτέ. Στον Safari του iOS 7 έχει επιλογή που είναι εμφανής χωρίς να χρειάζεται να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του. Απλά, πατήστε στην επιλογή "Private" που βρίσκεται κάτω μέρος του παραθύρου με τις καρτέλες.

- Διακοπή Tracking

Τόσες και τόσες φορές επιθυμείτε να μην γίνεται γνωστό το που κινήστε στο διαδίκτυο αποφεύγοντας τα cookies και άλλα web sites από το να σας ελέγχουν. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του Safari και να τσεκάρετε την επιλογή "Do Not Track".

- iCloud Keychain

Τώρα μπορείτε εύκολα και γρήγορα να δημιουργήσετε, αποθηκεύσετε, συμπληρώσετε και συγχρονίσετε τους κωδικούς σας, και να χρησιμοποιήσετε τις πιστωτικές σας κάρτες ενώ χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε από τις Apple συσκευές σας. Το iCloud μπορεί να απομνημονεύσει τα ονόματα των λογαριασμών, τα συνθηματικά και τους αριθμούς πιστωτικών καρτών. Έτσι, ο Safari τα καταχωρεί αυτόματα, κάθε φορά που συνδέεστε σε μια τοποθεσία ή θέλετε να κάνετε αγορές online.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο που αναλύει όλες τις αλλαγές που έφερε η αναβαθμισμένη έκδοση του Safari για το iOS 7.

 

Πηγή