Διορθώθηκε κενό ασφαλείας στα στα SMS του iOS 6

Σήμερα η Apple διόρθωσε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που επηρέαζε όλες τις εκδόσεις του λειτουργικού iOS. Το πρόβλημα αφορούσε ένα σημαντικό κενό ασφαλείας στα SMS του iOS 6, το οποίο επηρέαζε όλες τις προηγούμενες εκδόσεις του iOS.
Το κενό ασφαλείας έδινε τη δυνατότητα σε επιτήδειους να κάνουν spoof το νούμερο της αποστολής, έτσι ώστε η απάντηση του χρήστη να σταλεί σε διαφορετικό νούμερο από αυτό που προοριζόταν. Έτσι, κάποιος προσποιούμενος ένα φιλικό πρόσωπο ή ακόμα και έναν τραπεζικό εκπρόσωπο μπορούσε να ξεγελάσει τον χρήστη και να αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα.

Αρχικά, η Apple είχε δηλώσει πως το πρόβλημα ήταν γενικό, παροτρύνοντας τους χρήστες να χρησιμοποιούν αποκλειστικά την υπηρεσία iMessage. Με την κυκλοφορία του iOS 6 και την αντίστοιχη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από jailbreakers, η Apple επιδιόρθωσε το πρόβλημα στην τελική έκδοση του λειτουργικού της.

Την αποκάλυψη έκανε ο jailbreaker Joshua Hill μέσω του twitter του, ενώ τόνισε πως η τελευταία έκδοση του iOS περιέχει έναν «τρελό αριθμό διορθώσεων ασφαλείας».