Τέλος τα Office για τα Mac

Ο πρόεδρος της Microsoft, Steve Ballmer, παρουσίασε την επόμενη έκδοση του Office, της γνωστής σουίτας εφαρμογών που περιλαμβάνει τα δημοφιλή Word, Excel, PowerPoint και Outlook. Το νέο Office 2013 επικεντρώνεται στο cloud ενώ περιλαμβάνει αρκετά social χαρακτηριστικά σε συνεργασία με υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Οι μεγαλύτερες αλλαγές στο Office 2013, είναι η ενσωμάτωση με το SkyDrive και η λειτουργία σε πλήθος διαφορετικών συσκευών. Η σουίτα λειτουργεί σε PC, tablets και Windows Phones, που τρέχουν Windows 7 ή Windows 8.
Το Office 2013 δεν θα είναι διαθέσιμο για Mac. Η Microsoft ωστόσο θα διαθέσει SkyDrive για μετάβαση στο Office 2011. Το Office 2013 διαθέτει πολλά νέα χαρακτηριστικά και αρκετές βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένου την υποστήριξης συσκευών με οθόνες αφής, επιλογές αποθήκευσης στο διαδίκτυο μέσω SkyDrive και πολλά άλλα, ωστόσο αυτό που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι χρήστες Mac είναι μόνο η SkyDrive υπηρεσία.
Η Microsoft επιβεβαίωσε το γεγονός πως με την αναβάθμιση του Office 2011 για Mac θα διαθέσει και το SkyDrive με δυνατότητες αποθήκευσης στον ιστό εγγράφων του Office. Η αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη περίπου την ίδια περίοδο που θα διατεθεί και το Office 2013.
Αναφερόμενοι στο ενδεχόμενο μιας μελλοντικής διάθεσης κάποιας έκδοσης του Office για Mac, η Microsoft επιβεβαίωσε πως κάτι τέτοιο δεν έχει προγραμματιστεί τουλάχιστον όχι για το Office 2013.