Η Apple αναιρεί την απόφαση για αφαίρεση των προϊόντων της από την περιβαλλοντική λίστα EPEAT

Σύμφωνα με επιστολή του Bob Mansfield, VP of Hardware Engineering της Apple, η Apple αναιρεί την απόφαση που είχε λάβει πριν λίγες μέρες για την αφαίρεση των προϊόντων της από την περιβαλλοντική λίστα EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool). Σημαντικό ρόλο στην αναίρεση της απόφασης έπαιξε η αρνητική αντίδραση του Τύπου και πολλών καταναλωτών σχετικά με την αφαίρεση των προϊόντων της Apple από τη λίστα EPEAT. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι δημοφιλή προϊόντα της Apple, όπως το iPad και το iPhone, δεν βρίσκονταν ποτέ σε αυτή τη λίστα. Μετά την εξέλιξη αυτή όχι μόνο επέστρεψαν τα προϊόντα της Apple στη λίστα της EPEAT αλλά προστέθηκε και το καινούργιο MacBook Pro με Retina οθόνη.
Παράθεση της επιστολής του Bob Mansfield:
«Πρόσφατα μάθαμε από πολλούς πιστούς πελάτες της Apple ότι ήταν απογοητευμένοι που αφαιρέσαμε τα προϊόντα μας από το σύστημα αξιολόγησης της EPEAT. Αναγνωρίζω ότι αυτό ήταν ένα λάθος. Από σήμερα, όλα τα συμβατά προϊόντα της Apple είναι ξανά στη λίστα EPEAT.
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η δέσμευσή μας να προστατεύουμε το περιβάλλον δεν έχει αλλάξει, και σήμερα παραμένει τόσο δυνατή όπως πάντα. Η Apple κατασκευάζει τα πιο περιβαλλοντικά προϊόντα στη βιομηχανία. Στην πραγματικότητα, οι μηχανικοί μας έχουν δουλέψει πολύ σκληρά τα τελευταία χρόνια για να κάνουν τα προϊόντα μας πιο «πράσινα», και η περισσότερη από την πρόοδο αυτή έχει σημειωθεί σε τομείς που δεν μετριούνται από την EPEAT.»