Η νέα Κάμερα του iPhone 5S

Η επεξεργαστική ισχύς δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη τη λειτουργία της κάμερας του iPhone 5S. Έτσι, η αυτόματη εστίαση (autofocus) είναι ταχύτερη. Το νέο hardware προσφέρει στο χρήστη καινούριες δυνατότητες όπως η λειτουργία burst-mode η οποία καθιστά εφικτή τη λήψη έως και 10 φωτογραφιών ανά δευτερόλεπτο. Έπειτα, η εφαρμογή της Κάμερας επεξεργάζεται κάθε μία φωτογραφία του burst-mode και προτείνει τις καλύτερες εξ' αυτών. Την επιλογή των καλυτέρων μπορεί να την κάνει κι ο ίδιος ο χρήστης παρακάμπτοντας την πρόταση του λογισμικού.

Η κάμερα του iPhone 5S έχει εξοπλιστεί με καλύτερο σταθεροποιητή εικόνας. Διαθέτει δυνατότητα λήψης τεσσάρων μικρών καρέ και σύνθεσή τους σε μία φωτογραφία. Σε χαμηλές φωτιστικές συνθήκες τα αποτελέσματα είναι καλύτερα, με λιγότερο θόρυβο και πιο ζωντανά χρώματα.

Ας δούμε μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά με νούμερα. Το νέο iPhone 5S διαθέτει κάμερα στα 8MP, όπως και το iPhone 5. Η βελτίωση έρχεται με το νέο διάφραγμα f/2.2 και τον ανανεωμένο αισθητήρα των 8MP που είναι 15% μεγαλύτερος από τον προκάτοχό του. Ως αποτέλεσμα, η κάμερα αποκτά μία αύξηση της τάξεως του 33% στη φωτο-ευαισθησία, γεγονός που αποδίδει καλύτερες φωτογραφίες σε όχι και τόσο ιδανικές συνθήκες.

Η λήψη σε χαμηλές φωτιστικές συνθήκες γίνεται ακόμη ευκολότερη με το Dual True Tone flash. Πρόκειται για συνδυασμό white & amber LED τα οποία δρουν ταυτόχρονα, δίνοντας γρηγορότερες ταχύτητες λήψης, πιο ακριβή χρώματα, εντονότερη υφή, ενώ περιορίζεται η «ψεύτικη» αίσθηση που δίνει ένα απλό ψυχρό φλας.

Με το iPhone 5S μπορεί κανείς να τραβήξει βίντεο σε slow-motion με 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε ανάλυση 720 pixels. Η εφαρμογή του slow-motion είναι απλή. Μετά τη λήψη του βίντεο, τα καρέ φορτώνονται σε μία «χρονική» γραμμή. Εκεί, ο χρήστης δύναται να επιλέξει από που μέχρι που θα εφαρμοστεί η λειτουργία του slow-motion. Επίσης, κατά της διάρκεια λήψης βίντεο, υπάρχει η δυνατότητα zoom με το ψηφιακό ζουμ 3x που διαθέτει η κάμερα. 

Δείτε σχετικό προηγούμενο άρθρο "Η αναβαθμισμένη κάμερα του νέου iPhone 5S και του νέου iPhone 5C"