Χρησιμοποιώντας το Siri και έναν Proxy για να ξεκινήσουμε το αυτοκίνητό μας

Χρησιμοποιώντας το Siri και έναν Proxy για να ξεκινήσουμε το αυτοκίνητό μας

Πριν από μία εβδομάδα υπήρξαν αναφορές στο παγκόσμιο Internet για έναν developer, ο οποίος δημιούργησε έναν proxy server ώστε να αναλάβει τη σύνδεση μεταξύ του Siri και της Apple και να δημιουργήσει ένα σετ εντολών για εκτέλεση συναρτήσεων της command line. Σήμερα ένας ακόμα developer χρησιμοποιώντας τον proxy server αυτόν και συνδέοντάς τον με το Viper σύστημα του αυτοκινήτου του κατάφερε να δημιουργήσει φωνητικές εντολές μέσω του Siri για να ξεκινάει και να σταματάει τη λειτουργία του αυτοκινήτου του.

The “Siri Proxy” plugin I wrote handles interaction with a php script that runs on my web server. The php script, which I developed months ago for personal use, allows me to send commands to my car which has a Viper SmartStart module installed. Current commands accepted are: “Vehicle Arm”, “Vehicle Disarm”, “Vehicle Start”, “Vehicle Stop”, “Vehicle Pop Trunk”, and “Vehicle Panic”.

Το Siri Hacking έχει αρχίσει να αναπτύσεται με γοργούς ρυθμούς τον τελευταίο καιρό και έχει αναδειχθεί στους κύκλους των developers σε ένα αστείο σπορ! Πόσος καιρός ακόμα θα περάσει μέχρι η Apple να επιτρέψει σε third party λογισμικό να χρησιμοποιήσει τον κώδικα του Siri και να νομιμοποιήσει κατ' αυτόν τον τρόπο το Siri Hacking...;

Δείτε τα βίντεο παρακάτω: