Κυκλοφόρησε εφαρμογή της ΕΕ για τα δικαιώματα των ταξιδιωτών

Σας αρέσουν τα ταξίδια? Ταξιδεύετε συχνά με αεροπλάνο ή τρένο? Τα δικαιώματά σας τα γνωρίζετε? Αν όχι, σας έχουμε τη λύση! Με την αφορμή των καλοκαιρινών διακοπών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προνόησε και προχώρησε στην ανάπτυξη μιας εφαρμογής ειδικά σχεδιασμένη για ταξιδιώτες, που θα καλύπτει τους δύο μεταφορικούς κλάδους για τους οποίους ισχύουν κοινοτικά δικαιώματα, τις αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές.
Η εφαρμογή ονομάζεται Your Passenger Rights και περιγράφει λεπτομερώς τα δικαιώματα όσων ταξιδεύουν με τρένο και αεροπλάνο. Οι ταξιδιώτες που είναι αποκλεισμένοι στα αεροδρόμια ή περιμένουν απωλεσθείσες αποσκευές μπορούν πλέον να ενημερώνονται αμέσως σχετικά με τα δικαιώματά τους χρησιμοποιώντας την εφαρμογή. Παράδειγμα, αν ακυρωθεί μια πτήση και ο επιβάτης αρνείται να επιβιβαστεί σε άλλη, δικαιούται αποζημίωση ύψους μεταξύ 125 και 600€. Εάν οι αποσκευές σας υποστούν φθορά, ως αποτέλεσμα ατυχήματος, δικαιούστε αποζημίωση.
Η εφαρμογή Your Passenger Rights είναι διαθέσιμη σε 22 ευρωπαϊκές γλώσσες και συμβατή με Apple iPhone, iPod touch και iPad, Google Android, RIM Blackberry και Microsoft Windows Phone 7. Μέσα στο 2013, η εφαρμογή αναμένεται να επεκταθεί στα λεωφορεία και στα θαλάσσια μέσα.